Ergonomisch werken op ons kantoor

Bij Brugmans Groep streven wij naar een werkomgeving waarin ons personeel optimaal kan functioneren. Werkzaamheden moeten op een gezonde en veilige manier kunnen worden uitgevoerd. Naast een veilige werkomgeving te creëren in de buitendienst, wordt er op kantoor gezorgd voor ergonomische werkplekken. Ergonomisch werken betekent verantwoord werken achter een beeldscherm in de juiste houding in combinatie met mentale en fysieke herstelmomenten.

Wat zijn de voordelen van ergonomische werkplekken?

Bij het ontwerpen van een ergonomische werkplek wordt er ingespeeld op de veiligheid en gezondheid van het kantoorpersoneel. Het is de bedoeling dat zij zo efficiënt en comfortabel mogelijk kunnen werken, zonder fysieke of mentale klachten te krijgen. Dit gaat gepaard met het welzijn van de werknemer. Als een werknemer zich goed voelt tijdens zijn of haar werk, dan zal hij of zij ook minder thuisblijven wegens ziekte of stress. Ook de werkgever zal hier profijt van hebben. Het personeel is namelijk productiever en vaak daalt het ziekteverzuim.
De voordelen van ergonomisch werken op een rijtje:

  • Fysieke klachten worden verminderd;
  • Ziekteverzuim daalt;
  • Meer werkplezier.

Wat doet Brugmans Groep aan ergonomisch werken?

Voor een ergonomische werkplek is het kantoorpersoneel van Brugmans Groep voorzien van een zit-sta bureau. De afwisseling tussen zitten en staan zorgt ervoor dat je actief werkt en hierdoor kunnen lichamelijke klachten worden voorkomen. Daarnaast zorgt het ervoor dat je meer gaat bewegen. Wanneer je staat, loop je namelijk makkelijker weg.

Naast een geschikte uitrusting is het van belang dat de werkplekken op de juiste manier ergonomisch worden ingericht. Daarvoor hebben wij bedrijfsfysiotherapeut Cariene Appelhof bij ons uitgenodigd. Cariene heeft al bijna 30 jaar ervaring in het vak en kwam bij ons langs voor een werkplekanalyse.

Ze begon bij het achterhalen van de juiste hoogte en afstand van de werkplekken. Daarvoor heeft ze de stoelen individueel per werknemer versteld. Ook liet ze zien wat de meest lichaamsvriendelijke zithouding is. Hetzelfde heeft ze gedaan bij de bedrijfsauto’s. Tot slot had ze een aantal onderbouwde tips over schermtijd. Zo is het onder andere belangrijk om mentale rust te pakken door na een aantal minuten weg te kijken van het beeldscherm.

Al een paar weken na haar komst gaven een aantal kantoormedewerkers aan dat hun terugkomende lichamelijke klachten waren verminderd.

 

 

Terug naar overzicht

Onze showroom bekijken?

Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen in onze uitgebreide showroom. Onze showroom is een ruimte die inspireert.

Maak een afspraak