Rubber vloer

De rubber vloer is een goede keuze in situaties waarin een vloer intensief gebruikt wordt. Het onderscheidt zich namelijk door de mate van elasticiteit in combinatie met een hoge belastbaarheid. De vloer is sterk en praktisch en daar komt nog bij dat deze contactgeluid goed dempt. Een rubber vloer kan een goede keuze zijn, mits het onderhoudsprogramma hier goed op wordt aangepast.

Kenmerken van een rubber vloer

Een rubber vloer heeft gelijkenis met een vloer van PVC, maar heeft een andere chemische samenstelling. Zo bevat deze bijvoorbeeld nagenoeg geen weekmakers, waardoor de vloer ongelast kan worden gelegd.

Duurzaamheid is ook een sterk punt van dit type vloer; bij een goed onderhoud gaat deze lang mee. Een rubber vloer laat zich makkelijk desinfecteren, vandaar dat deze vloer veel wordt toegepast in bijvoorbeeld ziekenhuizen. Een ander voorbeeld van een situatie waarin rubber excelleert is in trappenhuizen van bijvoorbeeld woongebouwen, kantoren en gezondheidszorg.

Voordelen van een rubber vloer

De rubber vloer biedt een aantal voordelen. We geven een aantal voorbeelden:

  • Slijtvastheid: krassen of andere beschadigingen treden niet snel op.
  • Duurzaamheid: rubber is zeer geschikt voor langdurig gebruik.
  • Krimpt nauwelijks: de vloer krimpt veel minder dan andere vloertypes.
  • Ruimtelijkheid: de vloer kan in de meeste gevallen zonder lasnaden worden aangelegd.
  • Hygiënisch: vuil hecht zich niet snel aan rubber en trekt er ook niet eenvoudig in. Daardoor is de vloer geschikt voor situaties waarin hygiëne, en met het juiste aangepaste onderhoudsprogramma is het eenvoudig te reinigen.

Daarom kiezen voor Brugmans Groep

Een rubber vloer leggen is een specialisme dat professionele aandacht vraagt. Iedere situatie vraagt om een eigen aanpak. Brugmans Groep weet als allround vloerenspecialist wat er allemaal komt kijken bij de aanleg van een rubber vloer.  Wat wordt het gebruik van de vloer? Van welke samenstelling is de ondervloer? En hoe snel moet de vloer volgens planning gelegd zijn? Met onze kennis en ervaring kunnen we je al in een vroeg stadium adviseren, en samen de logistieke organisatie en productiesnelheid afstemmen op de wensen van jouw project.

Kwaliteitsvloeren sinds 1968

Brugmans Groep is dé specialist in dekvloeren en stoffering voor nieuwbouw-, verbouw- en renovatieprojecten. Vloeren, in iedere mate van complexiteit, hebben voor ons geen geheimen meer. Al sinds 1968 zijn wij voor hoofdaannemers en opdrachtgevers een partner als het gaat om het aanbieden en realiseren van dekvloeren, stoffering en raamdecoraties. Samen stemmen wij de logistieke organisatie en productiesnelheid af op jouw wensen.

Wij zijn ISO 9001, ISO 14001 én VCA-gecertificeerd. Daarnaast zijn wij een Vloerkeur bedrijf. Al onze vakmensen leiden we intern op en hebben een geldige VCA-certificaat. Veiligheid, gezondheid en duurzaamheid staan bij ons al jarenlang hoog in het vaandel. Voor onze klanten, leveranciers én eigen mensen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons niets nieuws: het zit in ons DNA. Kortom, je vloer laten leggen door Brugmans Groep is de garantie voor een kwaliteitsvloer.

Onze showroom bekijken?

Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen in onze uitgebreide showroom. Onze showroom is een ruimte die inspireert.

Maak een afspraak