Epoxy vloer

Oorspronkelijk werden epoxy vloeren veel toegepast in bedrijfsruimtes, de laatste jaren wordt dit vloertype ook steeds meer in woningen toegepast. Een epoxy vloer is naadloos, makkelijk schoon te houden en hygiënisch. Vrijwel elke kleur is mogelijk, maar de epoxy vloer kan ook transparant aangelegd worden.

De epoxy vloer is ontstaan vanuit de behoefte aan een naadloze, stofvrije, vochtwerende vloer voor ruimtes waarin gewerkt wordt met hoogwaardige techniek. Inmiddels zijn de toepassingsmogelijkheden sterk uitgebreid en tref je epoxy vloeren in uiteenlopende ruimtes bij bijvoorbeeld bedrijven, ziekenhuizen, scholen, parkeergarages en, zoals gezegd, in woningen.

Toepassingen van epoxy

Epoxy is een tweecomponentenmateriaal waar je componenten aan kunt toevoegen Hierdoor is een dikkere laag en andere structuur mogelijk. Een voorbeeld hiervan is de mortelvloer.

Een mortelvloer, ook wel troffelvloer genoemd, is een naadloze vloer die bestaat uit gekleurde fijne kwarts- of grindkorrels die door een epoxyhars zijn samengebonden. De manier waarop de vloermortel aangebracht wordt geeft een troffelvloer zijn naam.

Epoxy kan worden aangebracht als coating en als gietvloer. Als coating kan het ook worden aangebracht op wanden.

De voordelen van een epoxy vloer

De epoxy vloer heeft meerdere voordelen. We zetten ze hieronder voor je op een rij.

  • De vloer is naadloos.
  • Kan in bijna alle mogelijke kleuren worden opgeleverd.
  • Makkelijk schoon te houden, trekt nauwelijks stof aan.
  • Waterdicht.
  • Goedkoper ten opzichte van andere gietvloeren.
  • Veel toepassingsmogelijkheden.

Epoxy vloer bij Brugmans Groep

Brugmans Groep weet als vloerenspecialist met meer dan vijftig jaar ervaring als geen ander wat er allemaal komt kijken bij de aanleg van vloeren. Met onze kennis en ervaring leggen wij elke epoxy vloer in ieder project.

Bij het leggen of gieten van vloeren vraagt iedere situatie om een eigen aanpak. Zijn vochtwerende maatregelen nodig? Zijn er verschillende vloerhoogtes nodig? En hoe snel moet de vloer volgens planning gebruiksklaar zijn? Samen stemmen we de logistieke organisatie en productiesnelheid af op de wensen van jouw project.

Kwaliteitsvloeren sinds 1968

Brugmans Groep is dé specialist in dekvloeren en stoffering voor nieuwbouw-, verbouw- en renovatieprojecten. Vloeren, in iedere mate van complexiteit, hebben voor ons geen geheimen meer. Al sinds 1968 zijn wij voor hoofdaannemers en opdrachtgevers een partner als het gaat om het aanbieden en realiseren van dekvloeren, stoffering en raamdecoraties. Samen stemmen wij de logistieke organisatie en productiesnelheid af op jouw wensen.

Wij zijn ISO 9001, ISO 14001 én VCA-gecertificeerd. Daarnaast zijn wij een Vloerkeur bedrijf. Al onze vakmensen leiden we intern op en hebben een geldige VCA-certificaat. Veiligheid, gezondheid en duurzaamheid staan bij ons al jarenlang hoog in het vaandel. Voor onze klanten, leveranciers én eigen mensen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons niets nieuws: het zit in ons DNA. Kortom, je vloer laten leggen door Brugmans Groep is de garantie voor een kwaliteitsvloer.

Onze showroom bekijken?

Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen in onze uitgebreide showroom. Onze showroom is een ruimte die inspireert.

Maak een afspraak