PU gietvloer

Een polyurethaan of kortweg PU vloer is een kunststof gietvloer die op vrijwel iedere ondergrond aan te brengen is. Een PU gietvloer is naadloos en daardoor makkelijk te onderhouden en geschikt voor een groot aantal verschillende ruimtes.

PU is een materiaalsoort waarmee je kunt sturen. Anders geformuleerd: je kunt er extra functionaliteit aan geven door andere componenten in lagen toe te voegen. Een voorbeeld hiervan is de toevoeging van bepaalde bestanddelen, wat leidt tot extra bescherming tegen verkleuring en slijtage. Ook is een verhoging van de antislipwaarde mogelijk.

Eigenschappen en voordelen van een PU gietvloer

Een PU gietvloer heeft een aantal praktische kenmerken waardoor de toepassingsmogelijkheden van deze vloer breed zijn. We geven enkele voorbeelden van de voordelen van een PU gietvloer:

  • Kleur: vrijwel iedere kleur is mogelijk.
  • Uitstraling: door de kenmerkende strak- en vlakheid draagt de vloer bij aan een ervaring van ruimtelijkheid, en biedt daarbij mogelijkheden voor een gewenste uitstraling in diverse interieurstijlen.
  • Elastisch en sterk: polyurethaan is relatief elastisch en zal onder de juiste omstandigheden niet scheuren.
  • Vloerverwarming: een PU gietvloer is geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming.
  • Geluiddempend: de PU vloer werkt van zichzelf al geluiddempend, en een extra dempingslaag kan voor een nog sterkere verbetering van de akoestiek zorgen.
  • Onderhoudsarm: de vloer is geheel naadloos, trekt nauwelijks stof aan en is mede daardoor hygiënisch en makkelijk schoon te houden.

Daarom kiezen voor een PU gietvloer van Brugmans Groep

Bij de aanleg van een vloer zijn de omstandigheden, eisen en wensen in iedere situatie anders. Dat vraagt om een gestructureerde aanpak. Brugmans Groep weet als allround vloerenspecialist wat er allemaal komt kijken bij het aanleggen van een PU gietvloer. Hoe is bijvoorbeeld de staat van de ondervloer? Wat zijn de eisen aan de belastbaarheid en functionaliteit van de PU gietvloer? En hoe snel moet de vloer volgens planning gelegd zijn? Al in een vroeg stadium kunnen wij jou op maat adviseren en samen de logistieke organisatie en productiesnelheid afstemmen op de wensen van jouw project.

Kwaliteitsvloeren sinds 1968

Brugmans Groep is dé specialist in dekvloeren en stoffering voor nieuwbouw-, verbouw- en renovatieprojecten. Vloeren, in iedere mate van complexiteit, hebben voor ons geen geheimen meer. Al sinds 1968 zijn wij voor hoofdaannemers en opdrachtgevers een partner als het gaat om het aanbieden en realiseren van dekvloeren, stoffering en raamdecoraties. Samen stemmen wij de logistieke organisatie en productiesnelheid af op jouw wensen.

Wij zijn ISO 9001, ISO 14001 én VCA-gecertificeerd. Daarnaast zijn wij een Vloerkeur bedrijf. Al onze vakmensen leiden we intern op en hebben een geldige VCA-certificaat. Veiligheid, gezondheid en duurzaamheid staan bij ons al jarenlang hoog in het vaandel. Voor onze klanten, leveranciers én eigen mensen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons niets nieuws: het zit in ons DNA. Kortom, je vloer laten leggen door Brugmans Groep is de garantie voor een kwaliteitsvloer.

Onze showroom bekijken?

Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen in onze uitgebreide showroom. Onze showroom is een ruimte die inspireert.

Maak een afspraak