Linoleum vloer

De linoleum vloer is een natuurlijk product met een geheel eigen uitstraling. Het is sterk, praktisch, en al meer dan anderhalve eeuw een veel toegepaste vloerbedekking.

Een linoleum vloer leggen gebeurt meestal in banen. De belangrijkste bestanddelen zijn lijnolie en hars, en jute als ondergrond. Daarnaast is het volledig biologisch afbreekbaar. Kortom, de linoleum vloer heeft een zeer duurzame levenscyclus.

Voordelen van een linoleum vloer

De linoleum vloer heeft een aantal eigenschappen die maken dat deze vloer veel verschillende toepassingsmogelijkheden heeft. We zetten de belangrijkste kenmerken hieronder op een rij:

  • Duurzaam: afhankelijk van de belasting kan een linoleum vloer lang meegaan. Goed onderhoud verlengt de levensduur.
  • Sterk: de vloer is geschikt voor intensief gebruik.
  • Geluiddempend: de vloer dempt contactgeluiden.
  • Hygiënisch: bacteriën krijgen nauwelijks kans om zich te ontwikkelen. Om deze reden tref je linoleum vloeren vaak aan in ruimtes waar een goede hygiëne belangrijk is, bijvoorbeeld in ziekenhuizen en zorginstellingen.
  • Kleurvast: het is goed bestand tegen uv-straling en de daarmee samenhangende verkleuring.
  • Milieuvriendelijk: een linoleum vloer is gebaseerd op natuurlijke hernieuwbare grondstoffen. Het is een natuurlijk product dat na gebruik biologisch afbreekbaar is.

Daarom kiezen voor een linoleum vloer van Brugmans Groep

Linoleum leggen is een klassiek ambacht. Het vraagt vakmanschap en vakkennis. Daarnaast is een goede voorbereiding van belang en is het nodig om rekening te houden met de omstandigheden waaronder het linoleum wordt gelegd. Met onze kennis en ervaring kunnen we hierover al in een vroeg stadium adviseren en samen de logistieke organisatie en productiesnelheid volledig afstemmen op de eisen en wensen van jouw project.

Kwaliteitsvloeren sinds 1968

Brugmans Groep is dé specialist in dekvloeren en stoffering voor nieuwbouw-, verbouw- en renovatieprojecten. Vloeren, in iedere mate van complexiteit, hebben voor ons geen geheimen meer. Al sinds 1968 zijn wij voor hoofdaannemers en opdrachtgevers een partner als het gaat om het aanbieden en realiseren van dekvloeren, stoffering en raamdecoraties. Samen stemmen wij de logistieke organisatie en productiesnelheid af op jouw wensen.

Wij zijn ISO 9001, ISO 14001 én VCA-gecertificeerd. Daarnaast zijn wij een Vloerkeur bedrijf. Al onze vakmensen leiden we intern op en hebben een geldige VCA-certificaat. Veiligheid, gezondheid en duurzaamheid staan bij ons al jarenlang hoog in het vaandel. Voor onze klanten, leveranciers én eigen mensen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons niets nieuws: het zit in ons DNA. Kortom, je vloer laten leggen door Brugmans Groep is de garantie voor een kwaliteitsvloer.

Onze showroom bekijken?

Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen in onze uitgebreide showroom. Onze showroom is een ruimte die inspireert.

Maak een afspraak