Anhydriet gietvloer

Vloeren op basis van calciumsulfaat worden ook wel anhydrietvloeren genoemd. Het is een dekvloer die op basis van gips, zand en water wordt gemaakt. Anhydriet is het bindmiddel, een watervrij gips, dat door reactie met water verhardt. Een anhydriet gietvloer is geschikt voor binnen in ruimtes met een lage luchtvochtigheid en daarmee het eerste proces van de afbouw van een project.

Een anhydrietvloer wordt aangebracht als een gietvloer; deze wordt dus gevloeid. Zo ben je verzekerd van een strak gegoten dekvloer. Wat de werkwijze voor een anhydriet dekvloer bij Brugmans anders maakt? Na het uitharden wordt de vloer door ons constructief geschuurd. Egaliseren is daardoor meestal niet nodig, tenzij dat gevraagd wordt. In dit vakwerk is Brugmans Groep uniek!

De voordelen van een anhydriet gietvloer

Wanneer je kiest voor een anhydriet vloer, heeft dit veel voordelen. We zetten ze hieronder voor je op een rij.

  • Zeer geringe krimp en drukvast. Anhydriet heeft een grote vormvastheid. Tijdens het verharden is er geen noemenswaardige vormverandering. Het heeft ook een hoge weerstand bij puntbelasting (grotere buig en treksterkte).
  • Goede warmteoverdracht. 60% sneller rendement uit verwarming door de homogene massa. Op deze manier kan er in een gebouw tot wel 8% op de stookkosten worden bespaard.
  • Arbeidsvriendelijk. Een anhydrietvloer wordt staand, als gietvloer aangebracht. Het is daardoor gemakkelijker en sneller geplaatst.
  • Hoge productiviteit. Een anhydrietvloer is ideaal voor grote projecten. Omdat er wordt gegoten kunnen er grote oppervlakten en dus meer vierkante meter per dag gemaakt worden.
  • Buitengewoon vlak. Je hebt minder naden, omdat stortnaden en  dilatatievoegen ontbreken. Met deze vlakke dekvloer zijn alle soorten vloerafwerking mogelijk.

Toekomstgericht

Alle bovengenoemde punten maakt anhydriet in de meeste gevallen een goede keuze voor veel projecten. Door de eventuele combinatie met isolatie en de warmtegeleidende werking van anhydriet, wordt er al snel bespaard op energiekosten. Pas je een anhydriet dekvloer toe in combinatie met vloerverwarming? Dan gieten wij op verzoek in meerdere lagen om te voorkomen dat de vloerverwarming gaat drijven.

Anhydriet heeft een lange levensduur en is krimparm. De homogeniteit, elasticiteit en arbeidsvriendelijkheid, maakt het tot een dekvloer met een lange levensduur. Zo dragen we samen bij aan een gezonde toekomst!

Kwaliteitsvloeren sinds 1968

Brugmans Groep is dé specialist in dekvloeren en stoffering voor nieuwbouw-, verbouw- en renovatieprojecten. Vloeren, in iedere mate van complexiteit, hebben voor ons geen geheimen meer. Al sinds 1968 zijn wij voor hoofdaannemers en opdrachtgevers een partner als het gaat om het aanbieden en realiseren van dekvloeren, stoffering en raamdecoraties. Samen stemmen wij de logistieke organisatie en productiesnelheid af op jouw wensen.

Wij zijn ISO 9001, ISO 14001 én VCA-gecertificeerd. Daarnaast zijn wij een Vloerkeur bedrijf. Al onze vakmensen leiden we intern op en hebben een geldige VCA-certificaat. Veiligheid, gezondheid en duurzaamheid staan bij ons al jarenlang hoog in het vaandel. Voor onze klanten, leveranciers én eigen mensen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons niets nieuws: het zit in ons DNA. Kortom, je vloer laten leggen door Brugmans Groep is de garantie voor een kwaliteitsvloer.

Onze showroom bekijken?

Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen in onze uitgebreide showroom. Onze showroom is een ruimte die inspireert.

Maak een afspraak