Zwevende dekvloer

Een zwevende dekvloer wordt niet rechtstreeks op de ondergrond aangebracht, maar op een isolerende onderlaag. Dit maakt de zwevende dekvloer ideaal voor het aanbrengen van akoestische-, thermische of brandwerende isolatiematerialen.

Elk project heeft zijn eigen specifiek kenmerken. Zo bepaalt de aannemer of opdrachtgever bijvoorbeeld de norm voor de gewenste akoestische isolatie. Door het leveren van maatwerk, kan Brugmans Groep voor elke situatie een kwalitatieve oplossing bieden.

Opbouw van een zwevende dekvloer

Bij de aanleg van een zwevende dekvloer wordt eerst de constructievloer voorzien van een isolatielaag. Ook aan de zijkanten wordt isolatiemateriaal aangebracht. De dekvloer wordt vervolgens op deze isolatielaag aangebracht. De dekvloer zweeft dus niet letterlijk: met zwevend wordt bedoeld dat de dekvloer geen direct contact maakt met de onderliggende constructievloer en de wanden.

Voordelen van een zwevende dekvloer

Ben je voor een project op zoek naar een dekvloer die brand-, akoestische- of warmte-isolerend is? Een zwevende dekvloer biedt veel mogelijkheden. Er is een enorme verscheidenheid aan isolatiematerialen waardoor maatwerk altijd mogelijk is. We zetten de voordelen hieronder voor je op een rij:

  • Akoestische isolatie: dit maakt zwevende dekvloeren uitermate geschikt voor bijvoorbeeld bioscopen en concertzalen. Ook in woningen is akoestische isolatie steeds meer de norm: met name in appartementencomplexen, maar ook in alle renovatie, nieuw- en verbouw.
  • Thermische isolatie: oftewel warmte- en kou-invloeden van buitenaf weren. Minder warmteverlies betekent minder energiekosten. Het is ook beter voor het milieu. In een zwevende dekvloer wordt de warmte van de vloerverwarming uitstekend benut. Eenmaal opgewarmd blijft de vloer langer warm.
  • Brandwering: brandwerend isolatiemateriaal kan ook goed worden toegepast. Dit zorgt voor brandvertraging, tot wel enkele uren, en draagt daardoor enorm bij aan de brandveiligheid van een gebouw.

Er is nog een belangrijk voordeel: een zwevende dekvloer maakt het werken van de vloer mogelijk. Bij een zwevende dekvloer is er daardoor minder snel sprake van beschadiging door temperatuurwisselingen.

Zwevende dekvloer bij Brugmans Groep

Iedere situatie vraagt om een eigen aanpak. Brugmans Groep weet als allround vloerenspecialist wat er allemaal komt kijken bij de aanleg van een zwevende dekvloer. Moet er bijvoorbeeld vloerverwarming komen? Zijn er verschillende vloerhoogtes nodig? En hoe snel moet de vloer volgens planning gelegd zijn? Met onze kennis en ervaring leggen wij elke dekvloer. Al in een vroeg stadium kunnen wij op maat adviseren en samen de logistieke organisatie en productiesnelheid afstemmen op de wensen van jouw project.

Kwaliteitsvloeren sinds 1968

Brugmans Groep is dé specialist in dekvloeren en stoffering voor nieuwbouw-, verbouw- en renovatieprojecten. Vloeren, in iedere mate van complexiteit, hebben voor ons geen geheimen meer. Al sinds 1968 zijn wij voor hoofdaannemers en opdrachtgevers een partner als het gaat om het aanbieden en realiseren van dekvloeren, stoffering en raamdecoraties. Samen stemmen wij de logistieke organisatie en productiesnelheid af op jouw wensen.

Wij zijn ISO 9001, ISO 14001 én VCA-gecertificeerd. Daarnaast zijn wij een Vloerkeur bedrijf. Al onze vakmensen leiden we intern op en hebben een geldige VCA-certificaat. Veiligheid, gezondheid en duurzaamheid staan bij ons al jarenlang hoog in het vaandel. Voor onze klanten, leveranciers én eigen mensen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons niets nieuws: het zit in ons DNA. Kortom, je vloer laten leggen door Brugmans Groep is de garantie voor een kwaliteitsvloer.

Onze showroom bekijken?

Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen in onze uitgebreide showroom. Onze showroom is een ruimte die inspireert.

Maak een afspraak