Dekvloeren

Wat is een dekvloer?

De vloer van een gebouw bestaat uit drie of vier verschillende lagen: de constructieve vloer, isolatie, de dekvloer en de afwerkvloer. Dekvloeren bieden ruimte voor waterleidingen, elektriciteit of vloerverwarming. Je kan zelfs vloerhoogtes creëren met een dekvloer. Een belangrijke tussenlaag dus.

Brugmans Groep adviseert je bij voorkeur al aan de voorkant van jouw project. Zo kunnen we samen de gebruikssituatie en gewenste eigenschappen samenbrengen met de beste kwaliteit.

Gehechte dekvloer & zwevende dekvloer

Dekvloeren kunnen op twee verschillende manieren worden aangebracht:

  • Gehechte dekvloer
    Een gehechte dekvloer wordt gemaakt van zandcement of anhydriet. Zandcement is een traditioneel gesmeerde dekvloer. Anhydriet is een gipsgebonden gietvloer.
  • Zwevende dekvloer
    Een dekvloer op isolatie. Afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal zorgt dit voor geluids- en/of thermische isolatie.

Een zwevende dekvloer wordt, in tegenstelling tot een gehechte dekvloer, niet rechtstreeks op de ondergrond aangebracht, maar op een isolerende onderlaag. Ideaal voor het toepassen van geluidsisolatie en vloerverwarming. Een zwevende vloer maakt geen contact met de wanden van een gebouw. Een gehechte dekvloer doet dit wel.

Zo kies je de juiste dekvloer

Een ziekenhuis vraagt een andere dekvloer dan een bioscoop, kantoor of woningbouw. Bij het kiezen van de juiste dekvloer houdt Brugmans Groep – indien gevraagd – aan de voorkant van het proces al rekening met:

  • de gebruikssituatie;
  • het soort ondervloer;
  • de eisen en regelgeving;
  • het type vloerafwerking.

Iedere situatie vraagt om een eigen aanpak. Moet er bijvoorbeeld vloerverwarming komen? Zijn er verschillende vloerhoogtes nodig? En hoe snel moet de vloer volgens planning droog zijn? Samen stemmen we de logistieke organisatie en productiesnelheid af op de wensen van jouw project.

Talloze factoren spelen een rol bij het maken van de juiste samenstelling. Zo is de juiste mengverhouding belangrijk voor de gewenste druksterkte. En is de dikte van de laag belangrijk voor de gebruikssituatie. De droogtijd is afhankelijk van het toegepaste materiaal en de dikte. Heeft jouw project een strakke planning? Dan kunnen we droogtijdversnellers toevoegen aan de mortel en zorgen we voor een sneldrogende vloer.

Kwaliteitsvloeren sinds 1968

Brugmans Groep is dé specialist in dekvloeren en stoffering voor nieuwbouw-, verbouw- en renovatieprojecten. Vloeren, in iedere mate van complexiteit, hebben voor ons geen geheimen meer. Al sinds 1968 zijn wij voor hoofdaannemers en opdrachtgevers een partner als het gaat om het aanbieden en realiseren van dekvloeren, stoffering en raamdecoraties. Samen stemmen wij de logistieke organisatie en productiesnelheid af op jouw wensen.

Wij zijn ISO 9001, ISO 14001 én VCA-gecertificeerd. Daarnaast zijn wij een Vloerkeur bedrijf. Al onze vakmensen leiden we intern op en hebben een geldige VCA-certificaat. Veiligheid, gezondheid en duurzaamheid staan bij ons al jarenlang hoog in het vaandel. Voor onze klanten, leveranciers én eigen mensen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons niets nieuws: het zit in ons DNA. Kortom, je vloer laten leggen door Brugmans Groep is de garantie voor een kwaliteitsvloer.

Onze showroom bekijken?

Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen in onze uitgebreide showroom. Onze showroom is een ruimte die inspireert.

Maak een afspraak