Vloer egaliseren

Egaliseren is meer dan alleen het vlak maken van een vloer: onder egaliseren verstaan we de complete voorbereidende behandeling van een vloer voordat je de uiteindelijke vloerbedekking daar overheen kunt leggen. Zo egaliseren wij bijvoorbeeld de volgende vloeren:

  • Zandcement dekvloer
  • Anhydriet vloer
  • Fermacell platen
  • Houten vloer
  • Vloer met achtergebleven tegellijm

Vloer egaliseren in de praktijk

Natuurlijk moet een ondervloer van voldoende kwaliteit en egaal worden opgeleverd, maar het komt voor dat er meer werkzaamheden nodig zijn. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat door de bouwkundige situatie een vochtscherm noodzakelijk is. Daarnaast kan het herstel van bijvoorbeeld renovatievloeren om aanvullende bewerkingen vragen: bijvoorbeeld het herstellen van de toplaag van een vloer voordat het egaliseren plaats kan vinden.

Een houten vloer is een ander voorbeeld van een situatie die extra aandacht vraagt voor het egalisatieproces. Het werken van het hout stelt namelijk specifieke eisen aan de materiaalkeuze voor het egaliseren.

Brugmans Groep voert de egalisatie werkzaamheden in overleg met de opdrachtgever  deskundig uit om tot het afgesproken kwaliteitsniveau te komen.

Unieke methode van voorbewerken anhydriet dekvloeren

Voor anhydriet dekvloeren is egaliseren niet altijd nodig. Hiervoor heeft Brugmans Groep namelijk een methode ontwikkeld: constructief schuren. Door het in eigen beheer op een hoogwaardige wijze vervaardigen van anhydrietvloeren zijn wij bij installeren van vloerafwerkingen in staat om met constructief schuren een gelijkwaardig resultaat als bij egaliseren te creëren. Na het uitharden van de anhydriet dekvloer wordt deze door ons door middel van een slijptechniek gereed gemaakt voor installatie vloerafwerkingen. Egaliseren is daarna meestal niet meer nodig. Dit doen we uiteraard wel als dat gevraagd wordt.

Vloer egaliseren door Brugmans Groep

Brugmans Groep heeft meer dan vijftig jaar ervaring in alle facetten van vloerafwerking. Vloeren egaliseren wij snel en efficiënt. Wij leveren maatwerk, want elke situatie is weer anders: wat wordt het gebruik van de vloer? Hoe is de staat van de dekvloer? En hoe snel moet het egaliseren van de vloer volgens planning gereed zijn? Samen stemmen we de logistieke organisatie en productiesnelheid af op de wensen van jouw project.

Kwaliteitsvloeren sinds 1968

Brugmans Groep is dé specialist in dekvloeren en stoffering voor nieuwbouw-, verbouw- en renovatieprojecten. Vloeren, in iedere mate van complexiteit, hebben voor ons geen geheimen meer. Al sinds 1968 zijn wij voor hoofdaannemers en opdrachtgevers een partner als het gaat om het aanbieden en realiseren van dekvloeren, stoffering en raamdecoraties. Samen stemmen wij de logistieke organisatie en productiesnelheid af op jouw wensen.

Wij zijn ISO 9001, ISO 14001 én VCA-gecertificeerd. Daarnaast zijn wij een Vloerkeur bedrijf. Al onze vakmensen leiden we intern op en hebben een geldige VCA-certificaat. Veiligheid, gezondheid en duurzaamheid staan bij ons al jarenlang hoog in het vaandel. Voor onze klanten, leveranciers én eigen mensen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons niets nieuws: het zit in ons DNA. Kortom, je vloer laten leggen door Brugmans Groep is de garantie voor een kwaliteitsvloer.

Onze showroom bekijken?

Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen in onze uitgebreide showroom. Onze showroom is een ruimte die inspireert.

Maak een afspraak