Frits Philips lyceum-mavo

Via aannemersbedrijf Wijnen Bouw Someren B.V. zijn wij betrokken geraakt bij de realisatie van nieuwe vloeren in het Frits Philips lyceum-mavo in Eindhoven. Deze school is onderdeel van het Christiaan Huygens college en biedt middelbaar onderwijs aan op gymnasium, atheneum, havo en mavo niveau. Een belangrijk aspect binnen het onderwijs op het Frits Philips lyceum-mavo is talentontwikkeling. Daarom is dit een vast onderdeel binnen het programma en worden leerlingen gestimuleerd en aangemoedigd om hun talenten te ontwikkelen.

Wat hield het project in?

Bij het Frits Philips lyceum-mavo werden wij ingezet voor het leggen van dekvloeren en het installeren van verschillende vloerafwerkingen. Dit omvatte ongeveer zo’n 11.000 m² aan vloeroppervlakte. Een groot deel hiervan, maar liefst 9.000 m², omvatte banen rubber vloerafwerking. Daarnaast hebben we PVC, tapijttegels en PU gietvloeren geïnstalleerd.

Waren er bepaalde uitdagingen in het project?

Het plaatsen van de rubberen vloerafwerking vormde om meerdere redenen een grote uitdaging. Het Frits Philips lyceum-mavo had voor rubber gekozen, omdat dit materiaal meerdere toepasselijke voordelen met zich meebrengt. Zo is het een zeer slijtvaste vloerafwerking en kan er met aangepast onderhoud bovendien meer voordelen behaald worden. Lees hier meer over op onze pagina over rubber vloeren. Ten slotte zorgt het voor een verbeterde contactgeluidsisolatie.

De moeilijkheid was dat er een grote hoeveelheid aan rubberen vloerafwerking in banen aangebracht moest worden in een relatief kort tijdsbestek. Dit is een kritische vloerafwerking om te installeren. Hiervoor was de inzet van voldoende hooggekwalificeerde stoffeerders nodig. Dit was nodig om het werk tijdig opgeleverd te krijgen. Brugmans Groep beschikt over een eigen grote groep stoffeerders die allen hooggekwalificeerd zijn. Daarnaast heeft Brugmans Groep een eveneens aanzienlijke hooggekwalificeerde groep stoffeerders als flexibele schil. Daardoor konden we binnen een strakke planning en uitvoering het werk op tijd realiseren zonder opleverpunten.

Frits Philips lyceum-mavo
Frits Philips lyceum-mavo
Frits Philips lyceum-mavo
Frits Philips lyceum-mavo
Frits Philips lyceum-mavo
Frits Philips lyceum-mavo
Frits Philips lyceum-mavo
Frits Philips lyceum-mavo

Onze showroom bekijken?

Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen in onze uitgebreide showroom. Onze showroom is een ruimte die inspireert.

Maak een afspraak