Designhotel Marriott te Breda

In het Centrum van Breda heeft Bouwbedrijf van de Ven een voormalig klooster gerenoveerd naar, onder andere, een 5 sterren hotel. Brugmans Groep is gevraagd om de uitdagende ontwerpdoelstellingen, het tijdstraject en de budgettaire doelstellingen samen met de aannemer te realiseren. Om de ondervloeren op het gewenste kwaliteitsniveau te krijgen is er gekozen om een anhydriet gietvloer toe te passen in het project.

In een zeer hoog beslissingstempo bij de opdrachtgever is er gekozen, op basis van onze adviezen, om de ontwerpdoelstellingen te realiseren door custom made tapijt te laten maken. Er is gekozen om de kamers, gangen en vergaderruimtes te voorzien van tapijt met daarop een gestyleerde versie van het glas in lood van het klooster geprint. Deze keuze hield een enorme uitdaging in voor onze werkvoorbereiding en uitvoering. In een hotel met slechts enkele identieke kamers was het creëren en tot uitvoering brengen van een passend banenplan geen sinecure.

Niet alleen het tapijt heeft Bouwbedrijf van de Ven bij ons ondergebracht. Wij hebben het hotel ook mogen voorzien van een parketvloer, linoleum en PVC vloeren.

Wat was het doel van dit project?

Het doel bij dit project was budgettair passende oplossingen verzorgen die passen bij de uitstraling van een 5-sterrenhotel. Hotel Nassau Breda is een prachtig, historisch kloostercomplex met een rijke bouwhistorie. De opdrachtgever zocht dan ook naar een hedendaagse, luxueuze inrichting. Hierbij was het belangrijk dat het thema van het hotel zich heel sterk liet leiden en inspireren door de historie van het pand. Met name het glas in lood in de voormalige kapel was voor de ontwerpers een bron van inspiratie. Het uiteindelijke ontwerp mocht vervolgens toegepast worden in de monumentale panden in het centrum van Breda, behorende bij het klooster.

Wat waren de uitdagingen?

We kwamen voor verschillende uitdagingen te staan. Eén ervan was het feit dat dankzij de bouwhistorie vrijwel alle hotelkamers uniek waren. Omdat de kamers allemaal een andere vorm en afmeting hadden is er een combinatie van maatwerk printen op het tapijt en maatwerk aanbrengen op het project gekozen. Op het tapijt was het prachtige glas in lood ontwerp van de kapel overgenomen. Het betreft een stilistische voorstelling van het repeterende patroon in de ramen van dit voormalige klooster is in een aantal verschillende patronen door het gehele hotel terug. Daarnaast zijn alle ruimtes voorzien van een chique bies rondom.

Door de ervaring en expertise van Brugmans Groep was de keuze voor het speciaal laten printen van het tapijt snel gemaakt. Samen met de ontwerpers, leverancier en aannemer hebben we een compleet vloerafwerkings ontwerp gerealiseerd waarbij de hoge doelstellingen als het gaat om esthetiek behorend bij een hotel van deze allure als ook de budgettaire doelstellingen werden behaald. Dit alles in een zeer kort en intensief tijdsbestek. Wij zijn ontzettend trots om deel te hebben mogen zijn van dit fantastische project.

Hoe verliep het project?

Een krachtige samenwerking met de bouwende partijen was noodzakelijk. Door een eeuwenoud complex manoeuvreren met rollen tapijt, die ieder gemaakt zijn voor één specifieke plaats in het hotel was voor ons een schitterende logistieke uitdaging. Samen met de aannemer is er een plan ten uitvoer gebracht waarbij we in een hoog tempo de diverse ruimtes voorzien hebben van nieuwe vloerafwerking. In onze optiek een prachtig logistiek klokwerkje.

Designhotel Marriott te Breda
Designhotel Marriott te Breda
Designhotel Marriott te Breda
Designhotel Marriott te Breda
Designhotel Marriott te Breda
Designhotel Marriott te Breda
Designhotel Marriott te Breda
Designhotel Marriott te Breda

Onze showroom bekijken?

Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen in onze uitgebreide showroom. Onze showroom is een ruimte die inspireert.

Maak een afspraak