BAS World

In 2018 mochten we voor BAS World Veghel de vloeren in het nieuwe kantoorgebouw en hun Experience Center verzorgen. BAS World is de grootste dealer in Europa op het gebied van gebruikte trucks, trailers, aanhangwagens, bouwmachines en vele andere typen (bedrijfs)voertuigen. Naast een goede relatie zijn zij leverancier van onze bedrijfswagens en verantwoordelijk voor het onderhoud hiervan.

In dit project werkten we samen met Bouwbedrijf van de Ven uit Veghel. Zo hebben we anhydriet dekvloeren gegoten en diverse vloerafwerkingen verzorgd, o.a. tapijttegels, PVC en kunststof gietvloeren. In totaal was de oppervlakte van het project zo’n 2700 m2. De opdrachtgever gaf bij het begin van het project ook duidelijk aan welke behoeftes en indeling de ruimtes moesten voldoen. Onderhoud van de diverse vloerafwerkingen en een goede akoestiek speelden hierin bijvoorbeeld een belangrijke rol.

Hoe verliep het project?

Het project verliep zeer prettig. Dit was met name doordat we een goede verhouding hebben met de opdrachtgever en goed overleg voerden met aannemer van de Ven aangaande de uitvoering en planning. De kennis die wij door de jaren heen hebben opgedaan met soortgelijke projecten werkte gunstig voor het projectteam. Door goed naar opdrachtgever te luisteren en onze expertise te delen, konden we tot goede afspraken komen. Dankzij deze ervaring met gelijkwaardige, grote projecten, wisten we ook wat de voor en nadelen waren van de vloerafwerkingen die er gekozen waren. Zo konden we ook tijdig inspelen op de gedachte van de interieurarchitect.

Samen met de opdrachtgever en architect zijn wij op zoek gegaan naar de optimale balans in de toe te passen producten. Wij hebben onze marktkennis in mogen zetten om de juiste overeenstemming te raken in akoestiek, onderhoud, uitstraling en budget. Brugmans groep heeft een uitgebreide kundigheid in het ondersteunen van het keuzeproces ondervloeren en vloerafwerking ten behoeve van een project. Wij vinden dat BAS World een prachtig kantoor en experience center heeft gekregen en wij zijn erg trots op onze bijdrage in dit project.

Waren er specifieke uitdagingen?

Bij dergelijke grote projecten is het vaak de uitdaging om ervoor te zorgen dat de planning en uitvoering geen hinder ondervindt door de samenwerking met andere disciplines. Dit vergt dus goede communicatie en het maken van de juiste keuzes zodat de kwaliteit en uitvoering van het project niet in het gedrang komen. Samen met het bouwteam hebben we door de zeer openhartige communicatie kunnen zorgen voor een optimale samenwerking een afstemming met de overige disciplines.

Bijzondere zaken om rekening mee te houden

Ook op het gebied van milieubewustzijn en arbeidswelzijn mochten we onze expertise inzetten. Het project betrof een BREEAM project. BREEAM is een certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving. Diverse milieu en Arbo technische aspecten wegen mee in de score die een toegepast product bijdraagt aan deze certificering. Onze positieve bijdrage zat in de eerste plaats in het leveren van de anhydriet gietvloeren. Deze vloeren hebben zeer duurzame aspecten in hun bindmiddel. Daarnaast hebben wij  vloerbedekking met het Cradle to Cradle-certificaat bij de klant mogen adviseren en toepassen. Dit certificaat houdt in dat de gebruikte producten voldoen aan 5 kwaliteitscategorieën gericht op duurzaamheid. Een derde aspect was te toegepaste lijmen en egalisaties. Brugmans groep past lijmen en egalisaties toe met zeer lage Emissie waarden. Hiermee kunnen wij voldoen aan de BREEAM categorie HEA 9.

Benieuwd of we met jouw project kunnen helpen?

Wil je graag weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw project? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

BAS World
BAS World
BAS World
BAS World
BAS World
BAS World
BAS World
BAS World

Onze showroom bekijken?

Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen in onze uitgebreide showroom. Onze showroom is een ruimte die inspireert.

Maak een afspraak