Groot Hertoginnelaan Den Haag

In April 2021 hebben we op de Groot Hertoginnelaan in Den Haag een monumentaal woonhuis mogen voorzien van verschillende disciplines. Met een doorlooptijd van 5 weken is het project eind mei/ begin juni 2021 opgeleverd.

Dit project is uitgevoerd in samenwerking met MIBA. Als eerst hebben we de ondervloer mogen egaliseren. Vervolgens hebben we PVC stroken mogen leggen met verschillende esthetische wensen. Zo werd er gevraagd naar PVC stroken in zowel visgraat als Hongaarse punt. Daarnaast zijn 44 traptreden voorzien van tapijt inclusief stootborden. De totale verzorging aan vloeren, inclusief ondervloer voorbereiding bedroeg 790m².

Hoe verliep het project?

Het project bracht veel obstakels met zich mee, maar door professionele inzichten, duidelijke communicatie en een goede planning is het project alsnog vloeiend verlopen. Dit is gerealiseerd door in het voorproces allerlei zaken in kaart te brengen. Wat is de conditie van de ondervloer, moet deze nog verzorgd worden voordat er vloerafwerking kan komen? Hoe zit het met transport, zijn de eventuele verdiepingen makkelijk te bereiken? Op deze manier worden de risico’s van het project zoveel mogelijk gehandhaafd.

Wat waren de uitdagingen?

Er waren uiteenlopende uitdagingen bij dit project. In het voortraject hebben we mogen adviseren op de vloersoort. Voorheen vroeg de opdrachtgever om een linoleumvloer. Echter bleek dit vanuit ons perspectief niet praktisch. Zo waren de ondervloeren minder verzorgd dan verwacht. Daarnaast was het onpraktisch om de linoleum rollen naar de verschillende verdiepingen te exporteren omdat er geen bouwlift aanwezig was. Om deze reden hebben we geadviseerd om PVC stroken te leggen.

Verder beschikte het monumentaal woonhuis kromme wanden. Omdat er PVC stroken in zowel visgraat als Hongaarse punt werden gelegd, maakte dit het werk voor onze stoffeerders uitdagend. Door onze vakmanschap en expertise hebben onze stoffeerders ervoor gezorgd dat de vloer alsnog nauwkeurig is afgewerkt.

Benieuwd of we met jouw project kunnen helpen?

Wil je de mogelijkheden voor jouw project in kaart hebben? Neem contact met ons op.

Onze showroom bekijken?

Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen in onze uitgebreide showroom. Onze showroom is een ruimte die inspireert.

Maak een afspraak